Home
Minicamping & Accommodaties
Omgeving
Omgeving

Pingjum/Witmarsum/Arum (2 km)

In het nabij gelegen dorp Pingjum vind je de beroemde 'Pizzaria Pingjum' waar men van heinde en ver naar toekomt om te genieten van de traditionele Italiaanse gerechten. Ook bevindt zich in Pingjum het skûltsjerkje 'Fermanje', èén van de mooiste en meest karakteristieke schuilkerken van ons land en waarschijnlijk daterend eind 16e eeuw.

Stoer en de skyline dominerend stat in het centrum van het dorp de 15e eeuwse Victoriuskerk

Pingjum is boermd op zijn Halsbân, één van 's werelds oudste zeeweringen. Feitelijk is rondom deze dijk het idee van de waterschappen geboren.Over het Noordelijk en Oostelijk  gedeelte van de Halsbân is het prachtig wandelen.

 

In Witmarsum is een goed geouttilleerde supermarkt: De Poeisz. Ook is er een warme bakker Bakkerij De Schiffart


Fietsen naar:


Waddenzee (2,5)

===

Harlingen (8 km)

Lekker uitwaaien aan de haven, het strand of op de dijk, gezellig wandelen door de oude havenstad met haar mooie gevels of een goed glas bier drinken in Het BrouwDok, de enige buitendijkse brouwerij ter wereld, met uniek uitzicht over het Wad.  In Harlingen kun je een bezoek brengen aan het cultuur- historische Hannema-museum; of na het rondzwerven een lekker hapje eten bij één van de restaurants die de stad bezit. Tevens kun je de boot nemen naar Vlieland of Terschelling.

===

Vlieland/Terschelling

Veel gasten van De Nije Trije nemen voor een dagje de boot naar èèn van deze twee eilanden om heerlijk te genieten van de mooie natuur, een afwisseling van bos duinen en het Noordzeestrand. Je kunt op het grotere eiland Terschelling heerlijke fietstochten maken en bijv. lekker even struinen door de straatjes van 'West' of een mooi terrasje pakken in het gezellige Midsland.

Hierbij de link voor het Doeksen Dagarrangement

Of de algemene boekingspagina van rederij Doeksen

Op het kleinere Vlieland is, naast fietsen, wandelen ook een goede optie!

Voor een overtocht kunt u ook hier gebruik maken van de boekingspagina van rederij Doeksen of van het Dagarrangement

===

Franeker (12 km)

De oud-universiteitsstad heeft een prachtige historische binnenstad met de fraaie Martinikerk, het stadhuis, het Martenahuis en natuurlijk het oudst draaiende planetarium ter wereld: het planetarium van Eise Eisinga. Tal van mooie panden sieren de grachten en straten. Een wandeling over de Bolwerken is de moeite waard. Naast het Tsjûkelân - het kaatswalhalla - staat één van Nederlands oudste kroegen: De Bogt fan Guné.

===
Makkum (8 km)

Vanouds vissersdorp aan de Zuiderzee. Sinds de afsluiting met de Afsluitdijk gelegen aan het IJsselmeer. Het mooie, intime centrum is zeker de moeite waard. Makkum is bekend om zijn mooie, kindvriendelijke strand.

===
Bolsward (10 km)

Ooit lag Bolsward in verbinding met de open zee, via de Marne en de Middelzee. Bolsward hoorde bij het gilde van de Hanzesteden, in de middeleeuwen een machtig handelsbolwerk. In de oude binnenstad is die glorietijd nog terug te proeven. De Martinikerk en het prachtige stadhuis zijn sprekende voorbeelden. Bolsward is bekend als start- en finishplek van de fietselfstedentocht, die elk jaar op Pinkstermaadag wordt verreden door meer dan 16000 deelnemers.

===
Sneek (20 km)


Workum (20 km)


Leeuwarden (30 km)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 0651779551; 0648255020info@denijetrije.nl   
Copyright 2020 | Powered by editsite.nl